OpenBox – sva moć u desnom kliku

 

Ukoliko ste koristili ili samo probali OpenBox možda ste primetili da nije sve onako kako ste navikli. Neko će to doživeti kao nedostatak, a neko baš kao prednost. U suštini, nema pogrešnih rešenja, već samo ona koja su nam potrebna i koja nam olakšavaju rad, i ona koja nam ne koriste i koja ćemo čak i doživeti kao pogrešna.

Ako ste neko ko drži do tradicije desnog klika OpenBox vam se neće dopasti. Opet, ako ste neko ko želi svu moć i sve izbore u desnom kliku OpenBox će biti najbolje rešenje za vas. Ako želite da preko desnog klika pristupate svim aplikacijama koje imate instalirate, instalirate nove i uklanjate one koje vam se više ne dopadaju, OpenBox će to moći. Ako želite da upravljate svojim sistemom i sesijama, podešavanjima, prečicama i izborima po sopstvenim željama OpenBox će i to uraditi preko posredstvom desnog klika. Opšte gledano i sa strane, OpenBox desni klik je ograničen samo vašom maštom i potrebama.

Da ovo sve ne bi bile prazne priče tu je i alatka koja će pomoći da uredite svoj desni klik baš onako kako to želite. obmenu je laka aplikacija sa svega nekoliko kratkih i moćnih opcija. Možete dodati novi izbornik i nove detalje. Pa da bi na desni klik postavili prečicu do GIMPa, jednostavno unesite bilo koji naziv koji želite da prikazuje tu prečicu u polju label novog unosa, i u polju Execute unesite komandu kojoj bi i inače pozivali GIMP(npr. iz terminala), a koja glasi „gimp“.

Open Box izbornik već dolazi sa najbitnijim unosima tako da nemajte briga po tom pitanju. Ono što je potrebno je da dodate i prilagodite desni klik po vašim potrebama. Ono što sam ja postavio i što mi zaista koristi i ubrzava svakodnevni rad izgleda ovako:

Često korišćene aplikacije:

Fascikle, unos koji već dolazi podrazumevano:

Aplikacije:

 

Moja omiljena prečica, a odnosi se na promenu rasporeda tastature. Veoma lako i brzo na desnom kliku:

Prečica za „ubijanje“ procesa tint2 panela i ponovno uključivanje, koristim je dok isprobavam i podešavam tint2 panel:

Sva podešavanja sistema, okruženja, prozorskog menadžera i još mnogo toga:

Kao što je već napred pomenuto, izgled i mogućnosti OpenBox izbornika zavise samo do vaših potreba i rešenja koje smatrate najboljima. OpenBox ume da zahteva pažnju kada su početna podešavanja u pitanju, ali je ta mera vrlo malo i nije previše skupa kada je aranžiranje sistema prema našim potrebama i željama izvodljivo.

 

 

Advertisements
OpenBox – sva moć u desnom kliku

2 мишљења на „OpenBox – sva moć u desnom kliku

  1. Lepo je ovo. Imam jednog poznanika (znamo se samo preko mreže) koji je stalno pričao da voli Openbox jer voli kad ima kontrolu.
    Mogu da kažem da si me ubedio. Probaću ga prvom prilikom 😉

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s