Openbox- jednostavnost, lakoća i velika prilagodljivost

Openbox je veoma jednostavan prozorski menadžer, lagan kada su hardverski resursi u pitanju i veoma lak kada se rad i brzina postave u prvi plan. Pored svega toga, openbox je veoma prilagodljiv svim ukusima, pa se veoma lako sistem može preobući tako da zadovlji svaku potrebu bilo da je u pitanju minimalistički izgled radne površine ili možda radna površina koja podseća na računare iz naučno-fantastičnih filmova.

U vremenu sve zahtevnijih aplikacija, prozorskih menadžera i okruženja koji se razvijaju u skladu sa razvojem hardvera koji se može naći na tržištu, bilo koji korisnik računara vremenom lako može izgubiti korak sa aktuelnim trendovima. U takvim koracima dobro je znati da se pored KDE i Gnome okruženja sa svojim prozorskim menadžerima, lako može uporedo koristiti i openbox prozorski menadžer koji može bitno olakšati ova okruženja. Olakšanje se u ovim slučajevima može protezati i do neprepoznavanja ako računar ne obiluje hardverskim resursima.

Izuzetna i veoma pristupačna podešavanja openboxa, imaju upravo ono što Ubuntu počinje da gubi kada su u pitanju Unity i Gnome Shell u pitanju. Mogućnost odabira panela po želji, lak pristup podešavanjima menija i celokupnog izgleda prozora, kao i instalacija i rad sa širokim spektrom aplikacija iz svih okruženja čine da openbox bude više od običnog prozorskog menadžera.

Da pročitate više i upoznate se sa openboxom, posetite: http://openbox.org/

 

Da čitate i dalje o openboxu na ovome blogu pratite, od nedavno, i preko Facebooka i GooglePlusa.

Advertisements
Openbox- jednostavnost, lakoća i velika prilagodljivost

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s