Povezivanje slika u video snimak

Prilika da omiljene slike povežete u video neće biti propuštena ako isprobate aplikaciju pod nazivom PhotoFilmStrip. Ova aplikacija omogućava svima, bez obzira na iskustvo u ovakvim zadacima, da brzo i lako od svojih slika naprave video snimak koji kasnije mogu lako da postave na Youtube, Facebook ili neki drugi servis. Da vidite kako to može izgledati pogledajte i video prilog na dnu članka.

Vizuelno, PhotoFilmStrip je veoma prost i omogućava lak način uvoza fotografija, podešavanja efekata i krajnji rezultat koji lako može razveseliti vaše prijatelje.

Da instalirate PhotoFilmStrip na Ubuntu potražite paket na sledećoj lokaciji:
http://sourceforge.net/projects/photostoryx/files/

Kako povezati slike?

Otvorite PhotoFilmStrip i odaberite dugme za pravljenje novog projekta

Nazovite novi projekat i odaberime fasciklu u kojoj želite da bude snimljen, ili pustite da fascikla bude napravljena automatski pozivom koji je upisan u polju Folder. Podesite Aspect Ratio ili ostavite podrazumevanu vrednost.

Uvezite slike na početku ili ih dodajte naknadno i tokom projekta koristeći dugmad sa oznakom +. Od uvezenih slika biće napravljen Slide-Show sa efektima koje budete zadali.

Efekata koje možete koristit nema puno, ali su dovoljni za ovu svrhu. Sliku možete rotirati, podesiti crno beli efekat ili sephia ton, odrediti dužinu prikaza jedne slike, odabrati efekat prelaza iz jedne slike u drugu, kao i naslov slike. U vremenu trajanja prikaza slike podesite i efekat kretanja fokusa, pa jednu sliku u roku od nekoliko sekundi možete prikazati pomerajući fokus iz jednom detalja u drugi ili zumirajući određene detalje koje želite istaknuti. I tako za svaku sliku posebno.

Kada završite pripremu, da sve to povežete u video odaberite dugme Render Filmstrip, možete podesiti izlazni format video snimka, ali ako niste sigurni ostavite podrazumevane vrednosti.

Po završetku posla video snimak će biti sačuvan u fascikli koju ste odabrali pri pokretanju ove aplikacije ili koja je automatski napravljena, ako ste odabrali tu opciju, i nalazi se u Vašem Home direktorijumu pod nazivom My PhotoFilmStrips.

Da vidite kako to može izgledati pogledajte video prilog:

Povezivanje slika u video snimak

2 мишљења на „Povezivanje slika u video snimak

  1. Tomislove каже:

    Upravo sam povezao slike preko ovog programa i puno mi je pomoglo tvoje objasnjenje, hvala ti. Program je zaista jednostavan za rad…
    Kasnije sam preko Windows Movie Maker-a na sve to dodao muziku u pozadini i zaista lepo deluje. Napomenuo bih da kada se snima fajl PhotoFilmStrip-a treba voditi racuna u kom formatu se snima, a za to postoji padajuci menii ti si na to skrenuo paznju, jer meni Movie Maker nije hteo da prihvati video sve dok ga nisam snimio u avi formatu. Mozda ce neko imati problem i da ga pokrene upravo zbog tog previda…

Постави коментар