Joli OS, prvi koraci nakon instalacije

Ako ste pratili uputstva Joli OS instalacija(podešavanje particija) i Joli OS instalacija (automatski,brisanje i korišćenje celog HDDa), i uspešno instalirali sistem ovih nekoliko koraka su prvi na listi svih ostalih i neophodno ih je preduzeti.

Pa počev od početka neophodno je ulogovati se. Logovanje koje je izbačeno u prvi plan je logovanje pomoću Facebook naloga, što možda nije lepo ako ne volite Facebook. Ili to ili se upišite regularno, naglasiću da je takav način logovanja neophodan zbog sinhronizacije podataka na više računara što znači da ćete moći da se ulogujete na svoj nalog bilo gde u svetu i čekaće vas vaši podaci. Nakon popunjavanja kratke forme, ne zaboravite da aktivnite nalog čiji podaci će biti poslati na Vašu mejl adresu.

Na žalost(nečiju radost) i tu se nudi opcija upisivanja pomoću Facebooka:

Nakon aktivacije naloga, ekran koji će vas dočekati izgleda kao na slici ispod. Aplikacije koje su prisutne postavljene su na radnu površinu u vidu rešetke odakle ih možete aranžirati, uklanjati i dodavati, na kraju i pokretati. Veliki „nedostatak“ ako želite da ovaj sistem koristite za ozboljne zadatke je nedostatak podešavanja, ne treba zaboraviti da je Joli OS prilagođen netbook ekranima i kao takvim – pokretnim uređajima.

Samo rukovanje je jednostavno, ako odaberete ikonicu + iz panela, pristupate aranžiranju aplikacija koje će biti na vašoj radnoj površini

Ikonica u panelu, da kažem Satelitska antena, je povezanost sa Joli OS socijalnom mrežom i omogućava pregled, praćenje… korisnika ovog sistema. Ovoj mreži ste se pridružili popunjavanjem forme na početku i logovanjem.

Ikonica sa slikom Fascikle predstavlja upravnika fajlovima koji prikazuje kako lokalne fajlove tako i fajlove koje imate u Dropboxu ili Google dokumentima, što je prilično lepa i korisna opcija ukoliko koristite ove online servise.

Bilo da je u pitanju Dropbox ili Google dokumetni, samo je potrebno povezati ove naloge pomoću proste forme:

Ikonica u obliku nazubljenog točka predstavlja podešavanja Vašeg naloga

U donjem delu ekrana smeštena su podešavanja pozadine radne površine i prosta su i dovoljna, možda previše istaknuta za tako ne tako bitan aspekt jednog sistema. Pa su prisutne pozadine Joli OSa:

Lične pozadine:

…i podešavanja pozadina, tačnije jedna stavka podešavanja:

I naravno ikonica za slovom A, vraća na radnu površinu:

Joli Os je savšen sistem ukoliko se vaš rad za računarom svodi na pregled pošte, krstarenje internetom, druženje i korišćenje svih vrsta socijalnih mreža, surfovanje. Ako još imate i prenosni računar sa Joli OSom nećete pogrešiti.

Advertisements
Joli OS, prvi koraci nakon instalacije

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s