Synapse – brza pretraga i pokretanje

Ako ste probali Gnome Do, znate ili ne znate šta je, a želite mogućnost da skoro sve pretražujete i pokrećete pomoću tastature ne zaboravite da isprobate i Synapse. Synapse je ništa drugo do lepa i krajnje korisna alatka koja vam može uštedeti vreme koje trošite na korišćenje miša i preturanje po menijima kako bi se setili gde se nalazi tražena aplikacija ili možda fajl. Ako imate Synapse da bi pokrenuli željenu aplikaciju potrebno je da znate kako se ona zove ..

Instalacija

Instalacija se obavlja najpre dodavanjem spoljnog ppa, a zatim i dovlačenjem potrebnih paketa i zavisnosti , pa treba kucati u terminal:

sudo add-apt-repository ppa:synapse-core/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install synapse

Pokretanje

Po instalaciji Synapse je smešten na putanji menija: Applications / Accessories / Synapse

Po aktiviranju nalazi se u Notication baru, da bi započeli pretragu koristite kombinaciju tastera Ctrl+Space (izmenljiva kombinacija) počnite da kucate i brže nego mislite videćete željeni rezultat. Ne zaboravite da označite da se Synapse pokreće sa startovanjem računara ako tako i želite, i to možete obavit levim klikom na ikonicu u Notification baru, izaberite Preferences gde možete podesiti pokretanje, izgled (4 teme) i priključke koji olakšavaju rad.

Advertisements
Synapse – brza pretraga i pokretanje

2 мишљења на „Synapse – brza pretraga i pokretanje

    1. Pa…. Synapse mi je definitivno zauzeo mesto na Ubuntu (desktop) dok mi je Do na laptopu na kome radi openSUSE. Pa sada ako ćemo težiti budućnosti pobednik je Synapse, a ako nam treba nešto „šta god da nije loše i radi“ može i Do, što je inače i put kojim se kreće openSUSE..
      Takođe bih istakao da se pri slepom lakše nađe Ctrl+Space (na Synapse) nego li Win(čitaj:super što su ubacili to dugme da se nađe)+Space 🙂 kod Do-a

      I naravno, kao i posle svakih izbora, pobednik je gazda kafane kod koga zaglavi pobednička strana 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s