Tint2 panel

Ako želite da vaš standardni panel zamenite nečim što izgleda kao na slici ispod, ima više opcija za podešavanje a time i više slobode za izražavanje sopstvenog ukusa, možete to uraditi instalacijom tint2 panela koji se, kao što rekoh, vidi na slici ispod:

Način instalacije, klasičan kroz Sinaptic ukucavanjem reči tint2 u polje za pretragu aplikacija i označavanjem za instalaciju, donosi nam podrazumevajući dovoljno privlačan  izgled tint2 panela ako se zadovoljavate task barom za prikazivanje otvorenih prozora i satom sa desne strane. Pokretanje ove aplikacije vršite pritiskom na Alt+F2 i ukucavanjem reči tint2 i pritiskom na Enter.

Promenu izgleda, dodavanje opcija i prilagođavanje vašim ukusima možete vršiti ako sa sledećeg linka preuzmete tintwizard u sekciji downloads:

http://code.google.com/p/tintwizard/

preuzmite paket sa najnovijim datumom, raspakujte bilo gde (najbolje u nekom folderu gde ne bi smetao i gde bi mogao duže da stoji) pročitajte read me fajl i kliknite dva puta na fajl tintwizard.py, u prozoru koji vam nudi opcije šta dalje odaberite Run.

ili ako ste napredniji korisnik, konfiguracijski fajl za tint2 panel nalazi se na sledecoj lokaciji vaše home particije:

.config/tint2

pod nazivom tint2rc

Advertisements
Tint2 panel

Једно мишљење на „Tint2 panel

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s